Op vakantie met je hond naar België:

invoerregels & douane bepalingen.

Bron: LICG

Verplichte inentingen:
Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren.

Identificatie:
Verplichte chip.

EU dierenpaspoort:
Verplicht indien er na 3 juli 2004 gevaccineerd is tegen hondsdolheid (Rabiës).

Dieren jonger dan 3 maanden:
Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid (Rabiës). Het dier moet in gezelschap van de moeder, van wie het dier nog afhankelijk is, vervoerd worden.
Wanneer het moederdier niet aanwezig is, is er een schriftelijke verklaring verplicht, waarin vermeld staat dat het jonge dier tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek, en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met hondsdolheid (Rabiës).
De fokker / eigenaar moet deze schriftelijke verklaring opstellen, waarin in ieder geval de volgende informatie staat:
Hond, kat of fret van …[geboortedatum invullen] met als nummer …[chipnummer invullen] en als signalement…[signalement invullen] is tot aan de reis opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact geweest met (wilde) dieren die mogelijk besmet waren met Rabiës.

Bijzonderheden:
U mag maximaal 5 dieren tegelijkertijd meenemen naar België.
Kijk voor meer informatie op:Invoereisen België.

Leuke-Hondencampings.nl is voor alle informatie afhankelijk van derden en is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door onjuiste of onvolledige informatie op de website Leuke-Hondencampings.nl.
6540087 Views