Het invoeren van huisdieren in het Verenigd Koninkrijk na 1 januari 2012

Vanaf 1 januari 2012 zijn de regels voor het invoeren van uw hond in het Verenigd Koninkrijk veranderd.

bron: LICG

Verplichte inentingen: Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste inenting moet minstens 21 dagen voor vertrek gegeven worden, daarna binnen het entingsschema opnieuw vaccineren.

Identificatie: Verplichte chip. Het dier moet gechipt zijn vóórdat de rabiësvaccinatie is gegeven!!!

EU dierenpaspoort: Verplicht.

Dieren jonger dan 3 maanden: Dieren jonger dan 3 maanden zijn niet toegestaan.

Bijzonderheden: Bepaalde typen honden zijn verboden in het VK: Pittbull, Japanse Tosa, Dogo Argentino en Fila Brasileiro. Let op, het gaat daarbij niet noodzakelijkerwijze om rashonden maar ook om honden die op deze rassen lijken! Klik hier voor uitgebreide informatie: Verboden honden.

Een hond moet verplicht behandeld worden tegen wormen (Praziquantel). Tussen 24 uur en 120 uur (1-5 dagen) voor het moment van aankomst in het VK moet de hond door een dierenarts behandeld worden tegen lintworm (u mag dit niet zelf doen). Laat de dierenarts de dag en het tijdstip waarop dit gebeurt in het paspoort zetten, ondertekenen en afstempelen! Behandeling tegen teken is niet verplicht maar wordt wel zeer aangeraden. Zie ook hier.

Geadviseerd wordt om behalve het EU dierenpaspoort ook eventuele oude vaccinatiedocumenten mee te nemen, ter ondersteuning van de Rabiësvaccinatie. U mag dieren alleen importeren via de officiële goedgekeurde transportroutes, zie de informatie op de website van DEFRA.

Extra informatie: Als het oude paspoort vol is, zijn dit de regels voor het invullen van een nieuw paspoort door uw dierenarts: - laatste rabiësvaccinatie overnemen (ook als deze al in het oude paspoort genoemd is) - Eventuele bloedtest overnemen - Pag. 1 t/m 3 volledig invullen (dus ook chip) - Oude paspoort hoekje afknippen - Beide documenten meenemen

Kijk voor meer informatie op: Invoereisen UK. Het DEFRA informatienummer is: 0044-870-2411710 (maandag t/m vrijdag, 8.30 tot 17.00 UK time), of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leuke-Hondencampings.nl is voor alle informatie afhankelijk van derden en is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door onjuiste of onvolledige informatie op de website Leuke-Hondencampings.nl.
6444517 Views