Beste kamperende hondenbaasjes,

 

Na 10 jaar hebben we besloten om niet langer door te gaan met de website www.leuke-hondencampings.nl
De website is overgenomen door een nieuwe enthousiaste beheerder die zich binnenkort zal voorstellen.
Het bouwen en beheren van de website, het contact met andere kamperende hondenbezitters en campingeigenaren was over het algemeen erg leuk.

Wij hopen zelf nog vele jaren met onze labrador én caravan op pad te gaan...

Hans en Irene,
en de zwarte labrador Joggie

 

Let op: De hier genoemde regels gelden voor reizen vanuit andere EU landen naar Nederland.

 

Diersoorten:

Hond, kat, fret.

Verplichte inentingen:

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingsschema opnieuw vaccineren.

Identificatie:

Verplichte chip (of een goed leesbare tatoeage mits deze bewijsbaar is gezet voor 3 juli 2011).

EU dierenpaspoort:

Verplicht.

Dieren jonger dan 3 maanden:

Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid (Rabiës). Het dier moet in gezelschap van de moeder, van wie het dier nog afhankelijk is, vervoerd worden.

Wanneer het moederdier niet aanwezig is, moet de eigenaar bij de Nederlandse douane indien gevraagd een schriftelijke verklaring afgeven dat het jong tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met Rabiës.

 

Houd er bij het reizen via andere EU-landen rekening mee dat in een aantal van deze landen dieren jonger dan drie maanden niet worden toegelaten!

Let op! Import van dieren jonger dan 3 maanden uit een land dat niet tot de EU behoort, is alleen mogelijk vanuit bepaalde landen en onder bepaalde voorwaarden wanneer de eigenaar meereist. Kijk voor meer informatie op IVO (Import Veterinair Online) of neem contact op met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Voor alle landen geldt dat de regels uitgaan van transport onder begeleiding. Bij transport zonder begeleiding kunnen andere regels gelden.

Bijzonderheden:

Meer informatie over invoer naar Nederland van buitende Europese Unie, vindt u hier.

Alle honden die vanaf 1 april 2013 Nederland binnengebracht worden en langer dan drie maanden blijven, moeten verplicht gechipt zijn en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Meer informatie vindt u op www.chipjedier.nl en www.drloket.nl

6616051 Views