Diersoorten:
Hond, kat, fret.

Verplichte inentingen: 
Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste enting moet minstens 21 dagen voor invoer gegeven wordt. Daarna moet het dier binnen het entingsschema opnieuw ingeënt worden, zoals in de bijsluiter van de fabrikant van het vaccin aangegeven wordt. De eerste rabiës vaccinatie mag worden gegeven vanaf 12 weken.

Identificatie:
Verplichte chip. Het dier moet gechipt zijn vóórdat de rabiësvaccinatie is gegeven. Mocht dit niet het geval zijn, kijk dan voor meer informatie hier.

Indien het dier door de dierenarts al eerder gevaccineerd is tegen rabiës terwijl het nog niet gechipt was of de dierenarts heeft een rabiësvaccinatiecertificaat gezien van het betreffende dier, dan kan de dierenarts een “identity certificate” schrijven. Een voorbeeldtekst staat hieronder:


"I, DVM [naam dierenarts], hereby state that the dog/cat [naam hond/kat], a [leeftijd] years old [kleur en vacht](breed)(male/female/castrated/sterilized),which according to a veterinary certificate was rabies vaccinated on [datum] has been identity marked today with the number [XXXX].
The identity of the animal is thus confirmed from the date of the above mentioned rabies vaccination until today.
(Date, the veterinarian’s signature and name in capitals)”

EU dierenpaspoort:
Verplicht.

Dieren jonger dan 15 weken:
Dieren jonger dan 15 weken zijn niet toegestaan.

Bijzonderheden:
U moet naast het EU dierenpaspoort alle originele papieren, zoals een eventueel vaccinatieboekje gekoppeld aan het identificatienummer van het dier of een gezondheidscertificaat als uw dier van oorsprong uit een ander land afkomstig is, bij u hebben. Dieren moeten aan de grens gemeld worden.

Kijk voor meer informatie op: Invoereisen Zweden.

6540114 Views